Sunday, March 13, 2011
::cr@bme@t s0up::
Bahan2 :
Isi ketam
ayam ayam
cendawan halus
Cendawan kasar
kiub ayam
Daun sup
Telur ayam
Lada sulah
Garam secukup rasa
Cara2 :
- Renehkan ayam bersama kiub ayam. Biarkan sehingga ayam empuk.
- Keluarkan ayam dan biarkan sejuk seketika n carik2 halus.
- Masukkan cendawan halus dan cendawan kasar biarkan sehingga cendawan lembut.
- Masukkan isi ketam dan isi ayam. Masukkan garam secukup rasa dan lada sulah.
- Biarkan seketika hingga mendidih. Akhir sekali masukkan telur ayam dan kacau dengan menggunakan pemukul telur. Tutup periuk dan Renehkn selama 5min sebelum dihidangkn.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
::s!mpLe & e@sy dish:: Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino
No comments:
Post a Comment